‘Werknemer bereid tot loonoffer voor baan’

0

Ruim 60 procent van de Nederlanders is bereid tijdelijk loon in te leveren om zijn baan te behouden. Vooral hoogopgeleiden zijn bereid tot een loonoffer.

Dit blijkt uit het online Nationale Werkonderzoek 2010 van vacaturesite Jobtrack.nl. Aan het online onderzoek deden bijna 22.000 mensen mee.

De werkloosheid daalt weer, maar de economische vooruitzichten zijn nog altijd niet erg positief, aldus Marco de Weerd van Jobtrack. "Hierdoor zijn mensen nog steeds onzeker over hun baan."

Van degenen die bereid zijn tot een tijdelijk loonoffer, is een op de drie bereid 5 procent in te leveren . Een op de vijf zou zelfs 5 tot 10 procent willen inleveren om de werkgever en daarmee zichzelf te helpen. Van de mensen met een opleiding op universitair niveau is bijna drie kwart bereid geld in te leveren . Onder mbo’ers is dat 59 procent.

Bijna de helft (45 procent) van de mensen die aan het onderzoek meedeed, maakt zich zorgen of hij later wel van zijn pensioen kan rondkomen. Dat geldt zowel voor ouderen als voor jongeren. Lager opgeleiden maken zich meer zorgen dan hoger opgeleiden.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer