AVG FlexOké helpt flexbedrijven bij invoeren AVG

0

FlexKnowledge, Verdonck, Klooster & Associates, ARTRA en Bureau Cicero hebben samen AVG FlexOké opgericht. Dit om de flexbranche te helpen bij de vertaling van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) naar de dagelijkse praktijk.

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) treedt op 25 mei 2018 in werking. Deze wetgeving is zo ingrijpend, dat veel organisaties eigenlijk niet weten waar ze moeten beginnen. Zeker in de flexbranche, waar de verwerking van persoonsgegevens corebusiness is én waar wetten en regels regelmatig botsen. Niet alleen met elkaar, maar ook met de praktijk.

AVG FlexOké

De bij AVG FlexOké aangesloten organisaties kunnen flexbedrijven vanuit hun eigen expertise helpen bij het voldoen aan de AVG. Flexknowledge zal met de door haar ontwikkelde toolkit flexorganisaties alle tools aanreiken om AVG proof te worden. ARTRA gaat met trainingen en e-learning de branche ondersteunen. Verdonck, Klooster & Associates  biedt praktische ondersteuning via gedetacheerde privacy-officers aan. Tenslotte heeft de certificatie instelling Bureau Cicero het initiatief genomen een objectieve AVG-norm te ontwikkelen  waarvoor organisaties (en hun leveranciers) zich kunnen laten certificeren.

Stichting AVG Garant

In het kader van de AVG-norm heeft Bureau Cicero de (onafhankelijke) stichting AVG Garant opgericht. Deze stichting is houdster van de AVG norm en het openbaar register van gecertificeerde ondernemingen die voldoen aan deze norm. Met deze certificering kunnen organisaties naar buiten aantonen dat zij op een correcte wijze de AVG naleven.

Seminars

AVG FlexOké een tweetal seminars om u in een middag goed op weg te helpen. De seminars zijn op 15 en 20 maart. Meer informatie en de mogelijkheid voor inschrijving is te vinden op de website van ARTRA.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer