Licht herstel Belgische uitzendmarkt

0

De Belgische uitzendmarkt heeft zich licht hersteld in augustus nadat de maand daarvoor de uitzendmarkt voor het eerst in lange tijd krimp vertoonde. In Amerika groeit de uitzendmarkt stabiel door.

Uitzenduren België

In de Belgische uitzendmarkt was er in augustus – na de opvallende krimp van -2,8% in juli – weer een lichte groei in uitzenduren van +0,6% ten opzichte van augustus 2017.

Dalende trend

In het eerste kwartaal kende de Belgische uitzendmarkt nog een groei van +6,6%, in het tweede kwartaal was die groei afgenomen tot +2,1% en in het derde kwartaal is de ontwikkeling vooralsnog omgeslagen naar een krimp van -1,1% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Werkloosheid België

In België is de werkloosheid ook hoger dan in ons land. In augustus kwam de werkloosheid bij onze zuiderburen uit op 6,5% (in juli was dat 6,6%). In Nederland bedroeg het werkloosheidspercentage in augustus 3,9%.

VS: stabiele groei uitzendkrachten

Volgens het Bureau of Labor Statistics was er in de VS er in september een groei van +2,9% van het aantal werkende uitzendkrachten in vergelijking met september vorig jaar. Daarmee stabiliseert de groei dus, want ook in augustus  was die groei ook +2,9% ten opzichte van augustus 2017.
In het eerste halfjaar was de groei van het aantal uitzendkrachten in de VS +3,6%. Dat groeitempo wordt in het derde kwartaal dus niet gehaald.

Werkloosheid VS

De werkloosheid in de VS is in september weer verder onder de kraptegrens van 4% gedaald, van 3,9% in augustus naar 3,7% in september. De werkgelegenheid is in september +1,9% gegroeid.

Bronnen: Federgon/ Bureau of Labor Statistics

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer