96.000 euro boete voor Randstad

3

De Autoriteit Financiële Markten heeft uitzendconcern Randstad een boete van 96.000 euro opgelegd wegens onregelmatigheden bij de overname van branchegenoot Vedior.

Dat maakte de AFM woensdag bekend.

De AFM verwijt Vedior dat het bedrijf eind november 2007 niet openbaar heeft gemaakt dat het met Randstad in gesprek was over een overname. De boete werd al op 8 mei 2009 aan Randstad als rechtsopvolger van Vedior opgelegd. Het beroep dat het bedrijf hiertegen aantekende werd afgewezen, waardoor de boete nu definitief is.
 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

3 reacties

  1. Ik vind het belagelijk dat een zo hoge boete word opgelegd. Als Randstad een kleine onderneming was, dan word zeker geen ?96.000,-

    Ik vind het nogmaals belagelijk manieren om geld te halen.

  2. Beste Ali die 96.000 is werkelijk een belachelijk lage boete. Het is net alsof een miljardair, die met z’n porche wordt geflitst en 150 euro boete krijgt.

    Gelukkig hebben bedrijven meldingsplicht!

  3. volledig terecht. Iederen bedrijf heeft zich hieraan te houden, dus ook Randstad.
    Deze regels zijn niet voor niets opgesteld.

Reageer