Alsnog cao-akkoord voor horecapersoneel

0

Afgelopen woensdag is er een akkoord bereikt tussen vakbond en werkgevers over een nieuwe cao voor het horecapersoneel.

Dat laat CNV Vakmensen weten.

In januari werd ook al een akkoord bereikt over deze cao, maar de werkgevers trokken zich toen terug, omdat zij het te duur zouden vinden. Nu is er dus alsnog een akkoord bereikt.

De cao zal een looptijd hebben tot 1 april 2012. Het verschil met het vorige akkoord is dat de loonsverhoging later ingaat dan eerder was afgesproken. Onderhandelaar Heino Smedes van CNV Vakmensen: ‘Nu hebben we de crisisgevolgen gecompenseerd door de loonsverhoging iets later in te laten gaan.’
De loonsverhoging van 0,75 procent zou oorspronkelijk per 1 juli 2010 ingaan. Dit is verschoven naar 1 januari 2011. Een tweede verhoging van oorspronkelijk 0,75 procent op 1 juli 2012 is verhoogd tot 1 procent.

Daarnaast is afgesproken dat er onderzoek wordt gedaan naar afschaffing van de jeugdlonen in 2012. In plaats daarvan zouden aanloopschalen moeten komen die beter recht doen aan het werk wat ervoor wordt verricht.
 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer