Aanpak regeldruk moet miljarden besparen

0

In het regeerakkoord zijn afspraken gemaakt om de regeldruk voor ondernemers en burgers te verlagen. In totaal moet 2,5 miljard euro worden bespaard door onnodige of lastige regels af te schaffen.

De komende jaren gaan bedrijven 1,3 miljard euro besparen, doordat ze aan minder regels hoeven te voldoen, zo staat in een brief die ministers Kamp (Economische Zaken), Blok (Wonen) en Plasterk (Binnenlandse Zaken) vorige week aan de Tweede Kamer schreven.

Volgens minister Kamp zijn de afgelopen jaren al forse stappen gezet om de regeldruk te verminderen, maar kan het nog beter. ‘Van overbodige regels moeten we snel af’, concludeert hij. In de vorige kabinetsperiode werd 1 miljard euro bespaard en volgens Kamp is het mogelijk om dat ’tenminste te verdubbelen’.

VNO-NCW en MKB-Nederland missen in de plannen van de ministers concrete uitwerkingen van de doelstellingen die zijn genoemd in het regeldrukprogramma. Het is volgens hen niet duidelijk hoe het kabinet aan de besparing van 1,3 miljard euro komt.

Bron: (c) ANP 2013 / VNO-NCW

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer