Aantal faillissementen in industrie neemt flink toe

0

Het aantal faillissementen in de industrie zal dit jaar met meer dan 25 procent stijgen tot 950. Dat verwacht het Economisch Bureau van ING. Volgens de bank zal de productie dit jaar met 1,5 procent afnemen en in 2013 hooguit ‘zeer licht groeien’.

In de eerste 9 maanden van dit jaar zijn 667 bedrijven over de kop gegaan. In dezelfde periode in 2011 waren dat er nog 529. Met name in de metaalbranche nam het aantal faillissementen flink toe.

Oplopende voorraden
Door de verslechterde economische omstandigheden hebben veel bedrijven te maken met oplopende voorraden en betalingsproblemen bij afnemers. Dit zet druk op het werkkapitaal. Vooral in de grafische industrie en in de sectoren elektrotechniek, metaal en machinebouw zijn de voorraden groter dan gewenst, meldt ING.

‘Leg risico’s bloot’
Volgens de bank zouden bedrijven een ‘actiever werkkapitaalbeheer’moeten voeren. Door de geldstromen en betaaltermijnen in kaart te brengen, worden de knelpunten en risico’s blootgelegd. Bedrijven kunnen daarnaast op verscheidene manieren proberen de betaaltermijnen van klanten te verkleinen.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer