ABU Marktmonitor: daling aantal uren, omzet blijft gelijk

0

De ABU rapporteert over periode 8 (17 juli tot en met 13 augustus) een daling van het aantal uitzenduren van 12%, een procentpunt meer dan in de vorige periode. De omzet bleef, in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, gelijk. 

Omdat deze periode hetzelfde aantal werkbare dagen telde als dezelfde periode vorig jaar, is er géén correctie toegepast.

De resultaten per sector

De drie verschillende sectoren waarover de cijfers gerapporteerd worden, ontwikkelen zich wel heel verschillend.

In de Administratieve sector daalde het aantal uren met 18%. De omzet daalde met 3% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Daarmee blijft de Administratieve sector de sector die het slechtst presteert. In de vorige periode was nog sprake van een minder harde daling van uren en omzet. Deze situatie lijkt echter niet door te zetten.

In de Industriële sector daalde het aantal uren met 10%. De omzet steeg beperkt met 1%.

In de Technische sector daalt het aantal uren nog wel (-7%). Echter, de omzet laat een plus zien van 4%. Daarmee is dit de tweede achtereenvolgende periode met omzetgroei in de Technische sector.  ABU marktmonitor sector techniek

Vorige week rapporteerde het CBS voor de uitzendbranche een omzetgroei van 6,7 procent in vergelijking met het tweede kwartaal van 2022. De bureaus in de Marktmonitor van de ABU presteren dus slechter dan de totale uitzendbranche.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer