CHRO Jeroen van Rossum neemt afscheid van JEX

0

Jeroen van Rossum gaat JEX per november verlaten, zo deelde de CHRO gisteren mee op LinkedIn.

“Een naar besluit”, zo begint hij zijn LinkedIn-post, “maar ook een goed besluit voor nu”. Het is een persoonlijke afweging geweest, zo laat het bedrijf weten.

Van Rossum begon in 2021 samen met ceo Nick Hillebrand JEX, dat met zelfontwikkelde software en services een totaaloplossing wil brengen voor de arbeidsmarkt. JEX maakte een onstuimige groei door. In twee jaar tijd groeide het naar een omzet van 150 miljoen euro en van 10 naar 300 medewerkers Daarmee hoort het bij de snelst groeiende Europese bedrijven.

Werknemersgeluk

“De afgelopen tweeënhalf jaar heeft de samenwerking tussen ons – twee mensen die zo anders in elkaar steken – veel magie opgeleverd”, blikt hij terug. “Nick en ik vulden elkaar mooi aan, en samen hebben we JEX in hard tempo kunnen laten groeien.”

De afgelopen maanden merkte Van Rossum dat JEX een fase ingaat die hem slecht past. “Daarmee vloeit ook de magie van onze samenwerking niet meer vanzelf. En dan maak ik liever plaats. De snelle groei van JEX vraagt om leiderschap met volle overgave, en dat verdienen al die lieve JEX’ers ook. Tegelijkertijd wil ik niet te ver afdwalen van hoe ik vind dat er gebouwd moet worden aan cultuur, werknemersgeluk en talent- en leiderschapsontwikkeling, ook in tijden van hectiek en snelle groei, en welke rol ik daarin wil en kan spelen. Soms past het gewoon niet helemaal meer.”

Het is nog niet bekend wat Van Rossum gaat doen. In het aankomende nummer van Flexmarkt staat een interview met Jeroen van Rossum.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer