ABU Marktmonitor: omzet stabiliseert, uren dalen

0

Wederom rapporteerde branchevereniging ABU een daling van het aantal uitzenduren. Er was echter ook een lichtpuntje. De omzet bleef gelijk ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.   

In periode 5, van 24 april tot en met 21 mei, daalde het aantal uren met 13% en bleef de omzet gelijk (0%) in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Omdat deze periode één werkbare dag minder telde dan dezelfde periode vorig jaar, is er een correctie toegepast.

De resultaten per sector

De drie verschillende sectoren waarover de cijfers gerapporteerd worden, ontwikkelen zich verschillend.

Vooral de administratieve sector heeft het moeilijk. Het aantal uren daalde daar met 21% en de omzet is gedaald met 4% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Ook in de andere twee sectoren daalt het aantal uitzenduren. Echter de omzet blijft er gelijk of stijgt zelfs iets.

  • Industriële sector: Het aantal uren daalde met 9% en de omzet steeg met 3% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • Technische sector: Het aantal uren daalde met 10% en de omzet bleef gelijk (0%) in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.
De omzet daalde in periode 5 ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar niet

Ook daling in Verenigde Staten

In de Verenigde Staten maakte de American Staffing Association de cijfers bekend over het eerste kwartaal van 2023. In vergelijking met het eerste kwartaal van 2022 daalde het aantal uitzendbanen met 6,5% en de uitzendomzet daalde met 1,5%. De omzet kwam in het eerste kwartaal van 2023 uit op $37.4 miljard.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer