Nieuwe aanvraagronde Nederlands Taalbudget start 3 juli

0

Een goede beheersing van de Nederlandse taal is essentieel voor iedereen om veiligheidsregels te begrijpen en correct toe te passen op de werkvloer. Daarom biedt Doorzaam, dat de duurzame inzetbaarheid van uitzendkrachten stimuleert, het Nederlands Taalbudget aan.

Dit budget biedt uitzendkrachten die de Nederlandse taal niet of onvoldoende beheersen, de kans om hun taalvaardigheden te verbeteren.

Wat houdt het Nederlands Taalbudget in?

Het is een tegemoetkoming van maximaal €1500 (excl. btw) in de opleidingskosten die gemaakt worden om de uitzendkracht de Nederlandse taal machtig te maken. Deze opleiding kan een 1-op-1 training zijn of een groepstraject. Het doel van de opleiding is om de kennis van de Nederlandse taal op de werkvloer te vergroten.

Start nieuwe aanvraagronde

Van 3 juli tot en met 31 juli kan dit budget weer aangevraagd worden. En om het Nederlands Taalbudget extra onder de aandacht te brengen, heeft Doorzaam een flyer ontwikkeld die uitzendorganisaties kunnen verspreiden onder hun uitzendkrachten. De flyer informeert hen over het Nederlands Taalbudget en de mogelijkheden om hun taalvaardigheden te verbeteren.

Inzetbaarheid vergroten

Door het vergroten van de kennis van de Nederlandse taal kunnen uitzendkrachten niet alleen hun werkzaamheden beter en veiliger uitvoeren, maar ook hun inzetbaarheid op de arbeidsmarkt vergroten.

Flyer Nederlands Taalbudget

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer