ABU: omzet uitzendbranche daalt opnieuw (-6%)

0

Er komt vooralsnog geen einde aan de krimp van de uitzendsector. In de afgelopen periode daalde het aantal uitzenduren met 9% en de omzet van de uitzendsector daalde met 6% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Dat blijkt uit cijfers van de ABU over periode 11 (week 41-44).

De daling in uitzenduren en omzet was de afgelopen periode voor de drie grootste sectoren als volgt:

  • administratieve sector: het aantal uren daalde met 11% en de omzet daalde met 7% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • industriële sector: het aantal uren daalde met 9% en de omzet daalde met 5% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • technische sector: het aantal uren daalde met 9% en de omzet daalde met 5% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Bron: ABU

De krimp van de uitzendsector houdt maar aan. Ook in de vorige maanden (zie periode 10) daalde het aantal uitzenduren en de omzet van de uitzendsector fors. Dit jaar zijn tot nog toe vrijwel elke maand de uitzenduren en uitzendomzet gedaald.

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer