ABU: uitzendbranche groeit 3 procent in 2010

0

Ten opzichte van 2009 is het de uitzendbranche in 2010 met 3 procent gegroeid.

Dit blijkt uit cijfers die de ABU dinsdag bekend heeft gemaakt.

In de eerste maanden van 2010 daalde het aantal uitzenduren en de uitzendomzet nog. Vanaf mei 2010 was er weer een groei zichtbaar. Dat was voor het eerst sinds eind 2007.

De groei van het aantal uitzenduren en de uitzendomzet in 2010 geldt niet voor alle sectoren. De medische sector heeft het jaar 2010 afgesloten met een daling van 10 procent in uren en omzet. Ook in de administratieve sector was er nog sprake van een daling. Hier nam het aantal uren en de uitzendomzet af met 8 procent. In de industriële sector en in de techniek was wel sprake van groei.

Gelijktijdig met de cijfers over 2010 heeft de ABU ook de cijfers over de laatste periode van dat jaar bekendgemaakt. In periode 13 (week 49-52) stegen zowel de uitzendomzet als het aantal uitzenduren met 7 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2009. Toen daalde de uitzendomzet en het aantal uitzenduren nog met 23 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer