Uitzendkrachten werken minder uren dan medewerkers in vaste dienst

0

Het aantal uren dat uitzendkrachten werken op jaarbasis, is overal ter wereld lager dan het aantal uren dat mensen in vaste dienst (fulltime) werken. Hier is echter één uitzondering op.

In Zweden werken uitzendkrachten en medewerkers in vaste dienst gemiddeld even veel uren.

In alle andere landen ligt het aantal uren dat een uitzendkracht werkt lager dan het aantal uren dat een medewerker in vaste dienst werkt. Tussen landen is er echter een groot verschil. Zo is het verschil in gewerkte uren tussen vaste medewerkers en uitzendkrachten in Japan 418 uur, terwijl in België uitzendkrachten wel 1317 uur minder werken. In Nederland werken uitzendkrachten gemiddeld 692 uur minder dan medewerkers met een fulltime (vast) dienstverband.

Onderstaande grafiek laat zien hoeveel uren er gemiddeld zijn gewerkt in een jaar tijd (2009). De rode balken geven het aantal uren van vaste medewerkers met een fulltime dienstverband weer. De blauwe balken het aantal uren dat uitzendkrachten gewerkt hebben.

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer