ABU: uitzenduren en -omzet stijgen fors

0

De werkgelegenheid voor uitzendkrachten is in de afgelopen periode flink toegenomen. In periode 5 (week 17 – 20) is het aantal uitzenduren met 18% toegenomen en de omzet van uitzendbedrijven is met 20% gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Dat maakte de brancheorganisatie van uitzendbedrijven ABU vandaag bekend.

Deze periode telde twee werkbare dagen minder ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, hiervoor is gecorrigeerd, aldus ABU.

De groei van het aantal uitzenduren en –omzet is als volgt verdeeld over de grootste drie sectoren:

  • De uren in de administratieve sector zijn gestegen met 15% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en de omzet nam toe met 16%.
  • De uren in de industriële sector vertoonden een stijging van 17% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, de omzet nam toe met 20%.
  • Het aantal uren in de technische sector is toegenomen met 28% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, de omzet nam toe met 26%.


Voorgaande maand (periode 4) vertoonden het aantal uitzenduren en –omzet ook groei, maar wel minder sterk dan in deze periode.

Datzelfde geldt voor de periodes 3, periode 2, en periode 1 van dit jaar.

 

Bron: ABU

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer