UWV: vooral meer banen dankzij uitzendbranche

0

Het UWV voorziet voor dit jaar en komend jaar weer banengroei. De uitzendbranche is als vanouds de motor van de groeiende banenmachine.

Dat blijkt uit de UWV Arbeidsmarktprognose 2015-2016.

Meer uitzendbanen
Het UWV voorziet voor dit jaar een toename van 38.000 arbeidsplaatsen. De uitzendsector neemt hiervoor het leeuwendeel  voor zijn rekening; volgens het UWV neemt het aantal uitzendbanen dit jaar met 28.000 toe.
Voor 2016 gaat het UWV uit van een verdere groei, met 54.000 banen. Daarvan zouden 23.000 uitzendbanen zijn.

Digitalisering
Volgens het UWV zet het herstel van de arbeidsmarkt door, maar niet iedereen profiteert daarvan. In de financiële dienstverlening, de zorg, de industrie en bij de overheid verdwijnen komende jaren naar verwachting nog duizenden banen. Dit komt onder meer door digitalisering en bezuinigingen van de overheid.

De voorspelde toename is bescheiden vergeleken met de afname van het aantal banen gedurende de crisis. Sinds 2008 is het aantal arbeidsplaatsen met ongeveer 300.000 teruggelopen.


Bron: ANP/UWV

 

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer