ABU: uitzenduren en -omzet weer met 11% gegroeid

0

De werkgelegenheid voor uitzendkrachten is ook in de eerste weken van dit jaar stevig verder gegroeid. In periode 1 (week 1 – 4) is het aantal uitzenduren met 11% toegenomen en ook de omzet is met 11% gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Dat maakte de brancheorganisatie van uitzendbedrijven ABU dinsdag bekend.

De groei van het aantal uitzenduren en –omzet in periode 1 is als volgt verdeeld over de grootste drie sectoren:

  • De uren in de administratieve sector zijn gestegen met 5% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en ook de omzet nam toe met 7%.
  • De uren in de industriële sector vertoonden een stijging van 11% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, de omzet nam toe met 10%
  • Het aantal uren in de technische sector is toegenomen met 25% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, de omzet nam toe met 21%

De uitzendmarkt toont sinds het najaar van 2013 tekenen van herstel. Daarvoor nam de werkgelegenheid voor uitzendkrachten sinds begin 2012 bijna onafgebroken af.
De groei trok vanaf begin mei vorig jaar flink aan ten opzichte van de eerste vier maanden van 2014. Sinds die periode neemt het aantal uitzenduren maandelijks met 6 à 10 procent toe.


Bron: ABU/ANP

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer