ABU: uitzenduren en uitzendomzet fors gestegen

0

De werkgelegenheid voor uitzendkrachten is de afgelopen tijd opnieuw sterk gestegen. In periode 8 (week 29-32) steeg het aantal uitzenduren met 9% en de uitzendomzet nam toe met 8% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Dat blijkt uit cijfers die de brancheorganisatie voor de uitzendsector ABU dinsdag heeft gepubliceerd.

 

Deze periode telde een gelijk aantal werkbare dagen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, er is dus geen correctie toegepast.

De groei van het aantal uitzenduren en de omzet van de uitzendbranche is in periode 8 als volgt verdeeld over de grootste drie sectoren:

  • de administratieve sector is gegroeid met 7% in uren, de omzet nam toe met 6%
  • de uren in de industriële sector vertonen een stijging van 9% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en de omzet nam toe met 8%
  • het aantal uren in de technische sector steeg met 16% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en de omzet nam toe met 12%

Sterke groei uitzendmarkt

De uitzendmarkt toont sinds vorig najaar tekenen van herstel. Daarvoor nam de werkgelegenheid voor uitzendkrachten sinds begin 2012 bijna onafgebroken af. De groei is sinds begin mei van dit jaar aanzienlijk aangetrokken ten opzichte van de eerste 4 maanden van dit jaar. De voorgaande periode (7) liet ook al een flinke groei zien.


Bron: ABU/ANP

Lees ook: CBS: uitzendmarkt trekt verder aan

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer