HR-managers werven actiever voor nieuwe functies

0

De economie trekt aan en dat zie je ook terug in de werving van personeel door HR. 28 procent van de hr-managers gaat in de tweede helft van 2014 voor nieuwe functies professionals aantrekken. Vorig jaar was 15 procent van de hr-managers dat van plan.

Dat blijkt uit de Officeteam Personeelsbarometer 2014, een onderzoek uitgevoerd in opdracht van OfficeTeam, een divisie van Robert Half gespecialiseerd in het plaatsen van tijdelijke administratieve en ondersteunende professionals.


HR-managers blijven werven

De meerderheid van de Nederlandse hr-managers (71%) blijft het komende halfjaar werven. De nadruk ligt echter nog vooral op het behoud van het huidige personeelsbestand.
Ondanks de positieve vooruitzichten, geeft 22% van de hr-verantwoordelijken aan dat er geen vrijgekomen posities worden ingevuld en dat er geen nieuwe functies worden gecreëerd. Dat is een opmerkelijke stijging ten opzichte van een jaar geleden, toen gaf slechts één op de 10 (11%) hr-managers dit antwoord.

Aantrekken topmedewerkers
83% van de Nederlandse hr-managers vindt het momenteel niet gemakkelijk om de juiste en gekwalificeerde professionals te vinden, een grote zorg die ook vorig jaar al bij een groot aantal hr-managers speelde (87%).

De bezorgdheid rondom het verliezen van topmedewerkers daalt licht. Tweederde (66%) van de hr-professionals geeft aan dat ze bezorgd zijn dat hun topmedewerkers in administratieve en ondersteunende functies, het komende jaar van baan zullen wisselen. Dat is een daling van 5% in vergelijking met vorig jaar.

Lees ook: Groei vacatures houdt aan

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer