ABU: weer forse krimp uitzendsector

0

In de afgelopen periode (periode 3) daalde het aantal uitzenduren met 14% en de omzet van de uitzendsector daalde met 6% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Dat blijkt uit cijfers van de ABU over periode 3 (week 9-12).

Deze periode loopt van  24 februari tot en met 22 maart jl. Op 13 maart werden de coronamaatregelen in Nederland ingevoerd. De huidige cijfers bevatten dus slechts één week van de coronacrisis.

De daling in uitzenduren en omzet was de afgelopen periode voor de drie grootste sectoren als volgt:

  • administratieve sector: Het aantal uitzenduren daalde met 20% en de omzet daalde met 11% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar
  • industriële sector: Het aantal uren daalde met 9% en de omzet daalde met 2% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar
  • technische sector: Het aantal uren daalde met 20% en de omzet daalde met 10% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar

Nog meer krimp in 2020

De daling in uitzenduren en -omzet is al langer gaande. Vrijwel heel 2019 stond in het teken van krimp en die heeft zich in het eerste kwartaal van 2020 nog steviger doorgezet. In periode 2 was de daling ook al aanzienlijk en in periode 1 was sprake van de grootste krimp in de uitzendsector sinds jaren.

In de volgende periode zal ook het effect van de coronamaatregelen zichtbaar zijn, waardoor ongetwijfeld de daling in uitzenduren en -omzet fors zal zijn.

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer