ABU: opnieuw krimp uitzendsector

0

In de afgelopen periode daalde het aantal uitzenduren met 11% en de omzet van de uitzendbranche daalde met 6% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Dat blijkt uit cijfers van de ABU over periode 2 (week 5-8).

De daling in uitzenduren en omzet was de afgelopen periode voor de drie grootste sectoren als volgt:

  • administratieve sector: Het aantal uren daalde met 19% en de omzet daalde met 12% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • industriële sector: Het aantal uren daalde met 5% en de omzet bleef stabiel met 0% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • technische sector: Het aantal uren daalde met 17% en de omzet daalde met 12% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

De krimp in de uitzendsector zet dus door, maar deze is minder hevig dan in het begin van het jaar (periode 1). Echter, de gevolgen van de coronacrisis zijn nog niet merkbaar geweest in periode 2. Het is duidelijk dat de uitzendsector forse klappen krijgt hierdoor en dat zal ongetwijfeld in de ABU-cijfers voor komende periodes tot uiting komen.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer