Adecco: Europa verzwakt verder

0

Adecco voorziet moeilijke tijden op de Europese arbeidsmarkt. De omzet in Europa gedurende het tweede kwartaal van 2012 liep terug, en het bedrijf verwacht dat de markt in het derde kwartaal verder verzwakt.

In de Verenigde Staten voorziet het concern een verder herstel. De totale omzet van Adecco steeg vorig kwartaal met 1 procent ten opzichte van een jaar eerder, tot 5,2 miljard euro. De nettowinst zakte met 20 procent tot 113 miljoen euro.

De omzet in Frankrijk, de belangrijkste markt voor Adecco, daalde vorig kwartaal met 13 procent. In de Benelux daalden de opbrengsten van de concurrent van Randstad met 5 procent. In Groot-Brittannië zorgden de Olympische Spelen voor een groei van 7 procent. Adecco is de officiële leverancier van tijdelijke krachten voor de Spelen.

De overzeese markten toonden een gemengd beeld. In Japan daalde de omzet met 10 procent. In de VS, goed voor bijna een vijfde van de totale omzet van het concern, was sprake van een groei met 2 procent. Randstad, na Adecco het grootste uitzendbedrijf ter wereld, waarschuwde eind vorige maand ook voor moeilijke tijden. Dat bedrijf zag de omzet in Europa vorig kwartaal ook afnemen en gaf aan dat de eerste weken van juli wezen op een verdere verzwakking in het derde kwartaal.
 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer