Adecco: Omzetstijging eind 2013

0

Adecco heeft 2013 goed afgesloten. Hoewel over het gehele jaar minder omzet is gedraaid, is de omzet en winst is in het laatste kwartaal weer gestegen.

Dat blijkt uit de kwartaal- en jaarcijfers die Adecco heeft bekendgemaakt.

Omzet en winst
De omzet kwam in het vierde kwartaal uit op bijna 5 miljard euro, wat 4% meer is dan dezelfde periode in 2012. In het laatste kwartaal van 2013 boekte Adecco een winst van 238 miljoen euro (+30%). De totale omzet in 2013 bedroeg 19,5 miljard euro, wat 5% minder is dan in 2012.

 

‘voorzichtig optimistisch’

In een toelichting op de cijfers zei Patrick De Maeseneire, CEO of the Adecco Group, dat 2013 erg onzeker begon (vooral in Europa), maar dat Adecco voorzichtig optimistisch was en is, zeker nu de cijfers een herstel van de arbeidsmarkt laten zien in de loop van het jaar. Bij de presentatie van de derde kwartaalcijfers (2013) zei topman Patrick De Maeseneire ook al dat de vraag naar arbeid in veel Europese landen aantrok. In het laatste kwartaal was er verdere groei, met name in de Benelux en andere Europese landen.

 

Adecco is niet de enige grote uitzendorganisatie die de uitzendmarkt na een moeilijk jaar in het laatste kwartaal van 2013 zag  herstellen. Dat geldt ook voor USG People, Randstad, Manpower en Brunel.

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer