Afspraken over uitzendkrachten in nieuwe cao tentoonstellingsbedrijven

0

Vorige week zijn werkgevers en vakbonden het eens geworden over een nieuwe cao voor tentoonstellingsbedrijven.

Deze cao heeft een looptijd van 1 januari 2011 tot en met 31 december 2011. In deze periode kunnen de werknemers tweemaal rekenen op een loonsverhoging. Per 1 februari 2011 worden de lonen met 1,2 procent verhoogd. Per 1 augustus 2011 is er een loonsverhoging van 0,25 procent.

Daarnaast zijn er een aantal afspraken gemaakt omtrent het gebruik van uitzendkrachten. Zo mogen bedrijven die onder de cao tentoonstellingsbedrijven vallen in het vervolg alleen nog maar gebruik maken van uitzendbureaus die NEN 4400 gecertificeerd zijn. Ook worden een vakkrachtbepaling en een uitzendkrachtbepaling opgenomen in de cao. Uitzendkrachten zullen op dezelfde wijze worden ingeschaald als vaste krachten. Daarnaast zullen zij hetzelfde behandeld worden op het gebied van werktijden, toeslagen en vergoedingen.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer