Uitzendwerk in Frankrijk

0

Uitzendwerk bestaat in vele landen, maar is lang niet overal hetzelfde. We maken een rondje om de wereld en kijken hoe het in andere landen gesteld is met het uitzendwerk. Deze keer: Frankrijk.

In Frankrijk zijn er 1.200 uitzendorganisaties. Deze organisaties zijn goed voor 8 procent van de omzet die uitzendbedrijven wereldwijd behalen.

In 2009 waren er 448.000 uitzendkrachten in Frankrijk. Dit waren er 67.000 minder dan in 1999. Dit is opvallend, omdat in de meeste landen het aantal uitzendkrachten flink gestegen is in deze periode van tien jaar.

Bijna de helft van de uitzendkrachten werkt korter dan een maand. Uitzendwerk wordt vooral gedaan in de productiesector (39 procent), de dienstensector (37 procent) en de bouwsector (23 procent).

Profiel van de uitzendkrachten

De overgrote meerderheid van de uitzendkrachten is van het mannelijke geslacht (71 procent). Op het punt van leeftijd zijn de uitzendkrachten verdeeld. De groep uitzendkrachten jonger dan 30 jaar is even groot als de groep uitzendkrachten ouder dan 30 jaar. Uitzendkrachten die jonger zijn dan 21 jaar, zijn er in Frankrijk bijna niet (3 procent).

In Frankrijk wordt uitzendwerk gezien als een mogelijkheid om je inzetbaarheid te vergroten. Zo ziet 72 procent van de uitzendkrachten uitzendwerk als een mogelijkheid om nieuwe vaardigheden te verwerven.

Alle informatie is afkomstig uit het economisch rapport 2011 van Ciett, gebaseerd op de cijfers voor 2009. 

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer