Amerikaanse PRO Unlimited neemt MSP’er Brainnet over

0

Een grote overname in de wereld van de Managed Services Provider (MSP) dienstverleners. Het wereldwijd actieve PRO Unlimited neemt het Nederlandse Brainnet over om zijn positie in Europa te versterken.

Brainnet is een van de grotere MSP’ers in Nederland. Het bedrijf, met hoofdverstiging in Nieuwegein, telt 125 medewerkers en beheert voor € 854 miljoen euro aan inhuurspend, waarmee het een vierde positie in de Flexmarkt Omzetranglijst bezet.

PRO Unlimited is een wereldwijde speler in de markt voor inhuur van extern personeel. De Amerikaanse MSP-dienstverlener heeft een eigen platform dat oplossingen biedt voor de inhuur en het managen van externe medewerkers, inzicht in internationale tarieven, directe werving, risicomanagement voor keten- en inlenersaansprakelijkheid, payrolldienstverlening, diversiteit en inclusiviteit.
PRO Unlimited telt 1.229 medewerkers en beheert $ 7 miljard aan inhuurspend.

Brainnet: dezelfde viisie

Directeur van Brainnet Tjebbe van Oostenbruggen ziet duidelijke voordelen van de overname. “PRO Unlimited en Brainnet delen dezelfde visie als het gaat om onafhankelijke MSP dienstverlening. Aansluiten bij PRO betekent dat we Brainnet verder kunnen uitbreiden en dat we de diensten die we bieden aan onze klanten in de EMEA-regio en daarbuiten kunnen doorontwikkelen. PRO Unlimited heeft een sterke visie op het gebied van total talent management, waarin technologie, data, A.I. en analytics een belangrijke rol spelen.”

PRO: verbeteren positie in Europa

Uiteraard is ook Kevin Akeroyd, CEO van PRO Unlimited, content met de overname. “Deze overname verbetert onze positie in EMEA-regio en biedt mogelijkheden om aanvullende diensten te kunnen aanbieden aan ons wereldwijde klantenbestand. Daarbij krijgen we de kans ons inhuurplatform en onze diensten aan te bieden aan bedrijven die snel moeten kunnen schalen en meebewegen in een veranderende markt.”

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer