Belgen gaan ver voor vaste baan

0

Onze zuiderburen zijn tot heel wat bereid voor het krijgen van een vaste baan. Zo wil 20 pocent van de Vlamingen zijn favoriete hobby opgeven in ruil voor vast werk.

Dit blijkt uit de resultaten van een online enqûete van uitzendbureau Accent.Jobs die werd ingevuld door ruim tweeduizend Vlamingen.

Een overgrote meerderheid van de respondenten (84 procent) geeft aan in zijn vrije tijd te willen bijstuderen voor het werk. De helft van de respondenten wil ook zelf betalen voor deze opleiding. Ook wil men onbetaald overuren verrichten, werk mee naar huis nemen en zelfs werk mee op vakantie nemen.

En het kan nog extremer: 2,5 procent zegt zelfs plastische chirurgie te willen ondergaan als dit helpt bij het krijgen van een vaste baan.

Arbeidspsycholoog Hans De Witte (KU Leuven) tegen Het Nieuwsblad: ‘Voor de jongere generatie is vast werk een hoog goed. Voorgaande onderzoeken toonden ook al dat ze daarvoor serieuze toegevingen willen doen.’

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer