Berichten uit de branche: fusies en overnames

0

Dit zijn de overnames, fusies en samenwerkingen in de flexbranche van de afgelopen tijd.

Logistic Force neemt Wiver Logisistiek over

Logistic Force, een full-service HR-dienstverlener binnen de transport en logistiek, heeft op 30 november 2023 jongstleden de activiteiten van uitzendonderneming Wiver overgenomen. Middels de overname van Wiver, versterkt Logistic Force haar commerciële dekking binnen Nederland en krijgt het toegang tot de markt voor uitzenden aan erkende verhuisbedrijven. Gezamenlijk verwachten beide ondernemingen in 2023 op een omzet boven de € 120 miljoen uit te komen. De overname bundelt krachten en biedt groeikansen. Met meer dan 300 uitzendkrachten is Wiver dagelijks aan het werk voor verhuisbedrijven, transporteurs en logistieke bedrijven over heel Nederland.

Textkernel brengt vijf bedrijven samen onder één nieuw merk

Textkernel, dat in AI-gestuurde oplossingen verkoopt voor staffing, recruitment en HR-technologie, brengt na de  overnames van Sovren, Akyla, Wiseguys en Joboti, alle vijf bedrijven onder in één merk. Op 14 december onthulde Textkernel het nieuwe logo. Voor klanten, cliënten, medewerkers en belanghebbenden heeft de rebranding nauwelijks gevolgen. De overgang naar één merkis de afgelopen twee jaar in gang gezet. De presentatie van het nieuwe logo markeert een van de laatste stappen in het vestigen van een verenigd Textkernel.

Labour Power Company neemt ‘Spaanse’ recruitmentspecialist International Job Challenge over

Labour Power Company (LPC) neemt recruitmentspecialist International Job Challenge  (IJC) met hoofdkantoor in regio Valencia (Spanje) per direct over, zo brengt het bedrijf naar buiten. IJC is gespecialiseerd in het bemiddelen van werkzoekenden in Spanje en Portugal en heeft diverse vestigingen in Zuid-Europa. Met deze overname geeft LPC verdere invulling aan haar internationale ambities. Het is voor LPC de elfde overname, sinds de start in 2020.

House of Covebo neemt opleider Verder in Techniek over

House of Covebo neemt Verder in Techniek (ViT) over, een opleidingsinstituut voor CNC-operators dat zich met name richt op omscholing. De overname past binnen de strategie van House of Covebo om vakkrachten per sector te beoordelen, trainen en bij te scholen. House of Covebo richt zich in toenemende mate op de maakindustrie, waarvan CNC-verspaning een specialistisch onderdeel is. Een belangrijke groeipijler is om het opleidingsprogramma geschikt te maken voor EU-kandidaten. House of Covebo werft tweederde van de vakkrachten in de EU.

Samenwerking ADP en Convera voor payroll- en betalingsoplossingen

ADP en Convera gaan samenwerken om een uitgebreide end-to-end payroll- en betalingsoplossing te bieden aan klanten van ADP. De betaaloplossingen van Convera worden gecombineerd met de expertise van ADP op het gebied van payroll. Het platform in ontwikkeling gaat bedrijven helpen efficiënter te werken: het aantal complexe handmatige handelingen teruggebracht en payroll- en betalingsprocessen worden in één geïntegreerd platform beheerd.

Lento gaat samenwerken met Jumeaux-groep

Lento.eu is een strategische samenwerking aangegaan met de Jumeaux-groep (KaFra Housing, Logejo en EE Accommodations), de grootste aanbieder van huisvesting voor arbeidsmigranten, statushouders en andere spoedzoekers. Alle flexhuisvesting van de Jumeaux-groep wordt geplaatst op het digitale platform van Lento.eu. Hierdoor hebben arbeidsmigranten voor een faire huursom ruime keuze uit fatsoenlijke huisvesting, die aan alle eisen voldoet en los staat van hun arbeidscontract.

Belgische Glowi neemt facilitaire dienstverlener Blue Groep over

Het Belgische Glowi heeft het Rijswijkse Blue Groep overgenomen. Glowi is met 10.500 medewerkers, 65.000 klanten en een verwachte omzet van 285 miljoen euro in 2023 marktleider in huishouddiensten in België. Blue Groep is leverancier van een breed scala aan facilitaire diensten en personeelsoplossingen met een sterke aanwezigheid in het grootstedelijk gebied van Den Haag, Rotterdam en Amsterdam. Blue Groep heeft in totaal meer dan 300 medewerkers, waarvan 90 vaste medewerkers. Het bedrijf kende vorig jaar een sterke omzetgroei en verwacht voor 2023 een omzet van 22 miljoen euro. Met deze overname zet Glowi voor het eerst een stap over de grens en maakt het haar internationale groeiambities bekend. Sinds de instap van BNP Paribas Fortis in februari 2021 is dit de zesde overname van Glowi.

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer