Berichten uit de branche: nieuwe benoemingen en wisselingen

0

Een overzicht van recente baanwisselingen en benoemingen in de flexbranche.

Lauren van der Heijden nieuwe CEO van The Works

Lauren van der Heijden
Lauren van der Heijden

Lauren van der Heijden volgt Ineke Kooistra. Hiervoor was hij CCO België en Nederland bij DPG Media. De nieuwe directeur wordt onder meer verantwoordelijk voor de digitale transformatie van de dienstverlening. Lauren van der Heijden was in zijn laatste functie als CCO België en Nederland bij DPG Media een specifieke focus op digitale transformatie. Met de aanstelling van Van der Heijden zet The Works een volgende stap in het innoveren van de recruitment- en detacheringsector. The Works is het moederbedrijf van merken als YoungCapital, YoungCapital NEXT, Jobbird.com en StudentJob.

Han van Horen (LPC) treedt toe tot ABU-bestuur

Han van Horen
Han van Horen

Tijdens de ALV van dinsdag 28 november is Han van Horen, CCO en mede-eigenaar van Labour Power Company (LPC), gekozen tot bestuurslid. Eerder droeg het bestuur Van Horen voor, vanwege zijn achtergrond in de bemiddeling van internationale medewerkers. Zijn speciale aandacht zal uitgaan naar het verbeteren van het imago en de positie van uitzendbureaus, die internationale medewerkers uitzenden, zowel binnen de uitzendbranche als daarbuiten.

Edwin van den Elst voorzitter van detacheerdersvereniging VdDN

Edwin van den Elst

Edwin van den Elst is per 7 december 2023 aangesteld als nieuwe voorzitter van de Vereniging van Detacheerders Nederland (VvDN). De nieuwe frontman was eerder actief als ceo voor Talent&Pro en de Redmore Group.

Van den Elst wordt als voorzitter van VvDN verantwoordelijk voor het verder uitbouwen en op de kaart zetten van de vereniging die opkomt voor de belangen van detacheerders.

Rien van Ekris HR-directeur Adecco 

Adecco Group Nederland heeft Rien van Ekris tot nieuwe HR-directeur benoemd. Deze treedt per januari 2024 toe tot het directieteam en wordt onder meer verantwoordelijk voor de optimalisatie van de organisatie effectiviteit, productiviteit en medewerkersbetrokkenheid. Van Ekris heeft jarenlange ervaring opgedaan in diverse HR-functies in binnen- en buitenland bij multinationals als Mars, PepsiCo en Danone. In zijn laatste functie als HR-directeur bij de Bijenkorf was hij verantwoordelijk voor het totale HR-beleid en strategie.

Directeur Interim Jean-Paul Weeda weg bij Zeelenberg

Na een succesvolle periode als Directeur Interim bij Zeelenberg vertrekt Jean-Paul Weeda per 1 december 2023. Hij wordt in deze functie opgevolgd door Martin Broers, die zijn taken per direct overneemt. Zeelenberg is specialist in werving- en selectie binnen het publieke domein, met focus op gemeenten. Met een vestiging in Den Bosch en adviseurs werkzaam door heel Nederland. Sinds 2022 is Zeelenberg onderdeel van de UMON-groep uit Den Haag.

Ilonka Drenker nieuwe ceo bij Actief Werkt!

Op 1 januari 2024 treedt Ilonka Drenker (53 jaar) aan als Chief Executive Officer bij Actief Werkt! in Breda. Drenker neemt het stokje over van CEO Ronald Kardol die na negen jaar Actief Werkt! met pensioen gaat. Drenker is sinds 2017 operationeel directeur van Actief Werkt! als. Als ceo wordt zij verantwoordelijk voor de verdere groei van de organisatie in Nederland. Behalve de bestaande labels wordt ook naar gerichte aankopen bekeken die de positie van Actief in Nederland verder versterken. De uitzendorganisatie heeft vestigingen in vijf verschillende landen en is in Nederland actief met drie labels: Actief Uitzendbureau, Actief Inhouse Services en Actief Techniek.

Niklas Wiertz COO bij Wiertz Company

Niklas Wiertz is per 1 december 2023 aangetreden als Chief Operations Officer (COO) bij Wiertz Company. Wiertz wordt verantwoordelijk voor de operationele leiding van de organisatie. Hij vormt samen met CEO Roger Holtus en CCO Edith Hageman-Wolters de directie van de HR-dienstverlener.  Wiertz heeft een uitgebreide achtergrond binnen Wiertz Company, het bedrijf dat in 1997 door zijn ouders werd opgericht.

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer