Boete van 183.000 euro voor Flextime

0

Het voormalige Deventer uitzendbureau Flextime en zijn twee directeuren worden in totaal ruim 180.000 euro aan misdaadwinst ontnomen. Dat besliste de rechtbank in Zwolle dinsdag.

Het bedrijf krijgt een rekening van 41 duizend euro en de twee oud-directeuren moeten respectievelijk 70 duizend en 72 duizend euro inleveren, zo schrijft dagblad de Stentor. De rechtbank kwam volgens de krant tot een andere verdeling dan het Openbaar Ministerie dat gevraagd had om het bedrijf maar 11 duizend euro te ontnemen en de directeuren respectievelijk 139 duizend en 100 duizend euro.

De twee directeuren van Flextime werden eind vorig jaar veroordeeld voor mensenhandel en uitbuiting van voornamelijk Poolse werkneemsters en kregen een celstraf van vier jaar en acht jaar. Omdat hun voorarrest was geschorst mochten de twee eind vorig jaar hun vonnis in vrijheid vernemen. Toen ze in de gaten kregen dat ze zouden worden veroordeeld, sloegen ze op de vlucht, maar werden beiden weer opgepakt, aldus de Stentor. De twee directeuren gingen tegen het vonnis in hoger beroep. Die zaken lopen nog.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer