Budget UWV omlaag

2

Demissionair minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) wil bezuinigen op het re-integratiebudget van gemeenten en uitkeringsinstituut UWV voor het aan het werk helpen van werklozen.

Dat blijkt uit de dinsdag gepubliceerde begroting van Sociale Zaken op Prinsjesdag.

Voor 2011 zit het Rijk echter nog vans taan bestuurlijke afspraken over dit budget. Vanaf 2012 wordt 190 miljoen euro gekort op het budget voor re-integratie. Van deze bezuinigingen slaat ongeveer driekwart neer bij de gemeenten, die onder meer de bijstand uitvoeren.

Ook het budget van de sociale werkplaatsen gaat omlaag. Zij krijgen volgend jaar 5 procent minder budget.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

2 reacties

  1. Piet hein Donner kan ook bezuinigen binnen UWV zelf. De taken van een UWV werkcoach weer terug laten keren naar de Gemeente. De Gemeente en Werkgevers samen met de bonden moeten beter kijken naar baanbemiddelingen. Door middel van interne scholing etc kan de vergrijzing weer opgevangen worden. Er komen daardoor ook veel minder mensen in de WW/Bijstand terecht. Werkcoaches en incedenten binnen deze organisatie’s zitten vaak alleen maar voor hun eigen baanbehoud. Donner is nog niet helemaal wakker in Nederland.

  2. De oplossing is dat Gemeentes moeten praten met het bedrijfsleven. Door middel van interne scholing/omscholing in het bedrijf zelf. Dan is er veel minder werkloosheid in Nederland. Ze laten je binnen UWV alleen maar aanmodderen en verder gebeurd er niets.

Reageer