CBS: 2 procent minder uitzenduren in Q1

0

In het eerste kwartaal van 2012 lag het aantal uren dat werd gewerkt voor uitzendbureaus bijna 2 procent lager dan een kwartaal eerder.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft dat vrijdag bekendgemaakt. Het was het derde kwartaal op rij dat het aantal uitzenduren daalde.

Het cijfer heeft betrekking op uitzenduren in de fase A, wanneer het voor werkgever en werknemer makkelijker is het dienstverband te beëindigen dan in de daarop volgende fases B (contract voor bepaalde tijd) en C (contract voor onbepaalde tijd).

Het CBS wijst erop dat de situatie op de arbeidsmarkt is verslechterd. Niet alleen het aantal uitzenduren daalde voor de derde maal op rij, maar ook het aantal vacatures. Ook loopt de werkloosheid op, zo bleek uit cijfers die het CBS donderdag publiceerde.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer