Rechter wijst vordering uitgegleden uitzendkracht af

0

De rechter heeft de vordering van de Manpower-uitzendkracht, die in april 2010 uitgleed op het terrein voor de hoofdingang van de inlener, afgewezen.

 

De vrouw hield ernstig polsletsel over aan een valpartij aan het einde van haar werkdag voor de deur van de inlener. Op die plek was een aantal verlijmde kiezelstenen losgekomen. De vrouw, als projectmedewerker gedetacheerd bij het bedrijf, stelde zowel Manpower als het inlenend bedrijf aansprakelijk voor de financiële consequenties van haar val. De vordering verwijst naar een wetsartikel dat de zorgplicht beschrijft en een wetsartikel met betrekking tot aansprakelijkheid voor gebrekkige opstal.

De rechter verklaart de vordering tegen Manpower Nederland BV echter niet-ontvankelijk, omdat Manpower BV de werkgever was, aldus de website van Pleinplus.

De rechter wijst ook de vordering ten aanzien van de inlener af, omdat de werkneemster op het voorterrein ten val komt. De bedrijfsuitoefening van de inlener vindt immers plaats in het pand zelf. Daar is wel van een zorgverplichting sprake, maar niet op het voorterrein, aldus de rechter. Daar komt, volgens de rechter bij, dat de vrouw ten tijde van haar val haar werkzaamheden voor die dag reeds had beëindigd.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer