Wervingsites vaak niet geoptimaliseerd voor smartphone

0

Werkgevers en werving-en-selectiebureaus springen te weinig in op de toenemende behoefte van werkzoekenden om te kunnen solliciteren via een smartphone.

Veel bedrijven hebben geen mobile-versie van hun (werving)site, waardoor snel reageren op een vacature met een smartphone niet mogelijk is. Het direct meesturen van een cv is dan al helemaal een brug te ver.

Gemiste kans

Door de toename van het smartphonegebruik en de talloze mogelijkheden ervan, wordt het voor organisaties steeds lonender hun website daarop aan te passen. Dit gebeurt volgens Elles de Boorder, mobile-specialist bij online communicatiebureau Concepts2Go (C2GO), echter nog veel te weinig.
‘Steeds vaker verspreiden werkgevers en werving- en selectiebureaus vacatures via social media. Hierbij houden ze geen rekening met het feit dat onder andere Twitter en Facebook in bijna de helft van de gevallen bekeken worden via een smartphone. Werkzoekenden die via social media een leuke vacature tegenkomen, worden meestal doorgelinkt naar een standaardwebsite die niet geoptimaliseerd is voor de smartphone. Of ze moeten eerst een app downloaden, wat extra tijd en moeite kost en die meestal niet voor alle mobiele platformen beschikbaar is.’ Een mobile-versie van een wervingsite biedt in zo’n geval een doeltreffende oplossing.

Direct solliciteren met cv-bijlage

Om aan de groeiende vraag naar solliciteren met de mobiel te voldoen, heeft C2GO een op maat gemaakte koppeling met de LinkedIn API ontwikkeld, die effectief gebruikmaakt van het LinkedIn-profiel. In tegenstelling tot de bekende ‘Apply with LinkedIn’-mogelijkheid, is deze oplossing wél geoptimaliseerd voor mobile. Waar het tot nu toe meestal niet mogelijk was met een smartphone een cv mee te sturen, lukt dat wel met de oplossing van C2GO, die inmiddels al in gebruik is bij detacheerder Astorium.
De Boorder: ‘Werkzoekenden die mobiel willen reageren op een vacature lopen nog te vaak tegen het probleem aan dat zij niet direct kunnen solliciteren omdat ze hun cv niet mee kunnen sturen. Dit terwijl bijna eenderde van de werkzoekenden hier behoefte aan heeft, zo blijkt uit recent onderzoek. Onze mobile-toepassing gebruikt LinkedIn-gegevens van de kandidaat om een cv te genereren als overzichtelijke pdf.’ Met een bereik van 3,1 miljoen Nederlandse profielen biedt LinkedIn veruit het beste platform om deze koppeling te maken.

LinkedIn-profiel up-to-date houden

Wie wil solliciteren via zijn of haar iPhone of Android-toestel moet wel zorgen voor een up-to-date LinkedIn-profiel. De Boorder: ‘Steeds meer mensen werken hun LinkedIn-profiel regelmatig bij. Dit kost in de meeste gevallen dan ook weinig tijd en moeite, minder dan het updaten van een wezenlijk cv. Bovendien is een profiel op de netwerksite sneller online bij de hand.’ Gebruikers van de toepassing hoeven niet bang te zijn dat login-gegevens in handen komen van recruiters, want die blijven volledig afgeschermd.
 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer