CBS: Aantal uitzenduren gedaald in derde kwartaal

1

Het aantal uitzenduren in fase A is, na vijf kwartalen groei, in het derde kwartaal gedaald ten opzichte van het tweede kwartaal van 2011.

In de vijf voorgaande kwartalen groeide het aantal uitzenduren in fase A telkens, maar in het derde kwartaal dit jaar daalde het aantal uitzenduren met 3 procent, zo blijkt uit cijfers van het CBS. Het voor seizoeninvloeden gecorrigeerde indexcijfer van het aantal uitzenduren fase A (2005=100) kwam uit op 114,6.

Fase A, B en C
Tot fase A behoren uitzendkrachten die voor de uitzendorganisatie werken op contractbasis, zonder regulier dienstverband. In fase A is het voor beide partijen, werkgever én werknemer, gemakkelijker om het dienstverband te beëindigen dan in de daaropvolgende fasen B en C. Het aantal uren gewerkt in fase B en C was in het derde kwartaal vrijwel gelijk aan dat in het tweede kwartaal.

In lijn met indicatoren arbeidsmarkt
De daling van het aantal uitzenduren is in lijn met de recente ontwikkeling van de andere indicatoren voor de arbeidsmarkt. De werkloosheid is flink opgelopen, er waren iets minder vacatures en het aantal banen van werknemers was vrijwel even groot als in het tweede kwartaal.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

1 reactie

Reageer