CBS: uitzenduren fase A weer gedaald

0

Het aantal uitzenduren in fase A is in het tweede kwartaal van 2013 met 8,5 procent gedaald ten opzichte van dezelfde periode in 2012.

Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek vrijdag heeft gepubliceerd. Ten opzichte van de eerste drie maanden van dit jaar daalden de uitzenduren in fase A met 1,6 procent. Dit cijfer is gecorrigeerd voor seizoensinvloeden. ‘Een stijging of daling hierin geeft vaak als eerste aan of er wel of niet sprake is van een economische opleving,’ zegt een econoom van het CBS tegenover ANP. Het is het vijfde achtereenvolgende kwartaal dat het aantal uitzenduren in fase A een daling laten zien. In het eerste kwartaal van dit jaar daalde het aantal uitzenduren met 3,1 procent ten opzichte van een kwartaal eerder.

Het aantal uitzenduren in fase B en C liet zowel op kwartaalbasis als op jaarbasis een stijging zien. Ten opzichte van het tweede kwartaal van 2012 steeg het aantal uitzenduren in fase B en fase C met 6,7 procent.  Het voor seizoeninvloeden gecorrigeerde aantal uitzenduren in fase B en C steeg met 2,7 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Het aantal uren fase B en C stijgt al anderhalf jaar vrijwel onafgebroken.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer