Voorzichtig optimisme in flexbranche

0

De flexbranche is voorzichtig positief over de toekomst en geeft de toekomst een 6,2. De flexondernemers constateren tegelijk dat het herstel fragiel is.

Dat blijkt uit de tweede FlexVertrouwensIndex van Dzjeng en FaseVijf.

Ondernemers die zich vooral bezighouden met detachering of werving en selectie zijn iets minder positief. Zij geven de toekomst respectievelijk een 5,9 en een 5,5.

De ondernemers in de flexbranche merken dat de opdrachtgevers nog steeds erg onzeker zijn over de toekomst, 80 procent van de ondervraagde flexondernemers ervaart onzekerheid bij klanten. Volgens de flexbureaus zullen inleners daardoor minder personeel nodig hebben. De meerderheid verwacht niet dat de vraag naar tijdelijk personeel zal afnemen. Van de respondenten verwacht 43 procent dat de vraag naar tijdelijk personeel gelijk zal blijven; 23 procent verwacht groei van de vraag naar tijdelijk personeel.

Aan het onderzoek, dat elk kwartaal wordt uitgevoerd, hebben 100 vertegenwoordigers van flexbureaus deelgenomen.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer