CEO en CFO USG kopen eigen aandelen

0

Om de financiële positie te versterken en eventuele overnames te kunnen financiëren, brengt uitzendorganisatie USG People ruim 7 miljoen nieuwe aandelen op de markt.

Dat maakte het bedrijf maandag bekend.

"Deze uitgifte is een belangrijke stap in de strategie van USG People. Het zal onze positie versterken en voorziet ons in middelen om effectief in te kunnen spelen op kansen die een herstellende markt mogelijk met zich meebrengt", aldus Herman van Campenhout, CEO van USG.

Oprichter en grootaandeelhouder Alex Mulder heeft aangegeven het aantal aandelen te kopen dat nodig is om zijn huidige aandeelhouderschap belang in USG People van 20,02 procent te handhaven. Ook Herman van Campenhout, Rob Zandbergen en andere directieleden hebben toegezegd aandelen te kopen.

De aandelen hebben ieder een nominale waarde van €0,50 en vertegenwoordigen ongeveer 9,9 procent van het uitstaande aandelenkapitaal. Dinsdagmiddag liet USG weten dat de uitgifte 86 miljoen euro heeft opgebracht. De aandelen zijn geplaatst tegen een prijs van €12,25 per aandeel. Dit is €11,75 dan de waarde die vermeld staat in de statuten van het bedrijf (de nominale waarde).

 

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer