Lichte stijging online vacatureaanbod

0

Het online vacatureaanbod is in februari weer licht gestegen.

Dit blijkt uit de Monster Employment Index, de maandelijkse barometer van de online arbeidsmarkt.

In januari was nog een daling van het aantal online vacatures waar te nemen. Vergeleken met vorig jaar februari staat de Monster Employment Index 30 procent lager.

Stijging in meeste sectoren

Hoewel in januari nog alleen in de sector marketing, PR en media een stijging van het vacatureaanbod was waar te nemen, laten in februari de meeste sectoren een stijging zien. De sectoren horeca & toerisme en landbouw & visserij vertoonden de sterkste stijging.

In februari nam de Index voor drie sectoren af. Binnen de gezondheidszorg nam het aantal vacatures het sterkst af. Binnen de administratieve sector en HR daalde de Index licht.
 

Europees vacatureaanbod

Hoewel de Europese Index nog wel lager staat dan in februari 2009, is er in alle Europese landen een toename van het online vacatureaanbod te zien. De stijging is aanzienlijk sterker dan bij de Nederlandse Index.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer