Werkgevers voor tweede kwartaal 2010 nog niet positief

0

Voor het tweede kwartaal van 2010 voorspellen de Nederlandse werkgevers nog steeds een afname van de werkgelegenheid. Toch is er enige verbetering zichtbaar.

Dit blijkt uit de Manpower Arbeidsmarktbarometer.

Het netto werkgelegenheidscijfer bedraagt voor het tweede kwartaal -1 procent. Dit is een verbetering met 2 procentpunten ten opzichte van het eerste kwartaal van dit jaar. Manpower spreekt echter nog niet van een omslag. “Vergeleken met het tweede kwartaal van 2009 (+3 procent) is het nieuwe cijfer nog steeds 4 procentpunten zwakker.”

Het netto werkgelegenheidscijfer is een voorspellend cijfer. Het wordt verkregen door het percentage werkgevers dat voor het volgende kwartaal een inkrimping voorziet, af te trekken van het percentage werkgevers dat aangeeft meer personeel te zullen aannemen. Een negatief cijfer betekent dat er meer werkgevers negatief zijn over de werkgelegenheid dan positief.
 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer