EU geeft 45.000 leningen aan werklozen

2

Minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) en zijn collega’s uit andere EU-landen hebben maandag in Brussel besloten tot leningen aan werklozen die een eigen zaak willen beginnen.

De European Microfinance Facility gaat 100 miljoen euro omvatten.

"De Microfinance Facility biedt een alternatief voor degenen die lijden onder de crisis en zal nieuwe banen helpen creëren", zei EU-commissaris László Andor (Sociale Zaken). "We verwachten dat de faciliteit kleine leningen verstrekt aan zo’n 45.000 beginnende ondernemers in de komende acht jaar."

Het initiatief is onderdeel van de EU-reactie op de economische crisis en kredietcrisis. Het fonds staat open voor leningen tot 25.000 euro voor werklozen die niet kunnen aankloppen bij gewone banken en voor kleine bedrijfjes met minder dan tien werknemers. De faciliteit voorziet ook in training en coaching van de startende bedrijfjes.
 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

2 reacties

Reageer