Dag van de uitzendondernemer 2016

0

Op donderdag 31 maart 2016 bezochten ruim honderdvijftig deelnemers de Dag van de Uitzendondernemer 2016.

Uitzendondernemers uit heel Nederland kwamen naar de Rotterdamse Van Nelle Fabriek om zich te laten bijspijkeren op hun vakgebied en van gedachten te wisselen met vakgenoten.

Sprekers waren onder meer Han Mesters, sector bankier ABN AMRO, die sprak over ‘de toekomst van het uitzenden’. Populair waren ook de workshop sessie van trendwatcher Sander Duivestein en ‘professioneel bemoeial’ Bas van den Haterd. Tijdens de workshop ‘Reboot 2020’ nam Duivestein zijn toehoorders mee in de huidige technologische trends en toekomstige ontwikkelingen. Wat gebeurt er als technologie niet alleen spierkracht vervangt, maar ook denkkracht? Wie heeft er straks nog een baan? En welke banen zijn populair?

Veel interesse was er ook in de toepassing van nieuwe kanalen zoals social media en referral recruitment, en de ontwikkeling van nieuwe recruitment software.

Gelijke arbeidsvoorwaarden payrollkrachten
Onder leiding van Martijn Smit (WerkenFM) gingen Maurice Rojer (ABU), Bart-Jeroen Croll (NBBU) en Marco Stavinga (LVB) in discussie over de ‘Motie Hamer’. Wat is het effect van de motie die pleit voor gelijke arbeidsvoorwaarden voor payrollkrachten? Bereikt minister Asscher daarmee zijn ‘fatsoenlijke arbeidsmarkt’ of werkt hij daarmee juist het tegenovergestelde in de hand? De meningen waren enigszins verdeeld, al was iedereen het erover eens dat als flex de toekomst is, werknemers hierin ondersteund moeten worden.

De Dag van de Uitzendondernemer 2016 is een initiatief van Pay for People is samenwerking met verschillende partners. De volgende editie staat gepland op donderdag 30 maart 2017.

Bron: Pay for People

 

 

Flexmarkt organiseert op 26 mei a.s. het Flexdiner 2016. Het thema van het Flexdiner 2016 is ‘de balans tussen vast en flex’, oftewel, hoe integreren bedrijven vast/flex-oplossingen in hun personeelsbeleid en hoe kan jij daar als flexbedrijf op inspelen? Dit exclusieve diner biedt flexondernemers een unieke mogelijkheid om met tafelgenoten in gesprek te gaan over de ontwikkelingen en uitdagingen van de flexmarkt van de toekomst.
Het Flexdiner 2016 vindt plaats op donderdag 26 mei in het Naarderbos (Naarden). Inschrijven voor het Flexdiner 2016 kan online.
In de aanloop naar het Flexdiner 2016 heeft Reed Business Information, uitgever van Flexmarkt, een te downloaden white paper (pdf) over het thema ‘De balans tussen vast en flex’ uitgebracht.

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer