Daling uitzenduren en –omzet kleiner

0

In periode 1 van 2010 (week 1-4) is het aantal uitzenduren met 8 procent gedaald ten opzichte van dezelfde periode in 2009. Ook de uitzendomzet daalde met dit percentage.

Dit blijkt uit de nieuwste cijfers van de ABU Marktmonitor.

Daarmee lijkt een einde te zijn gekomen aan de flinke daling in eerdere perioden. In periode 13 van vorig jaar nam de omzet en het aantal uren nog met 23 procent af.

Vooral in de industriële sector was de daling kleiner. Daalde de uren en de omzet in deze sector in periode 13 van 2009 nog met 20 procent, nu was de daling slechts 2 procent.

Voor de medische sector gold dat het aantal uren in de eerste periode van 2010 daalde met 15 procent en dat de omzet met 11 procent afnam. De administratieve sector liet een daling zien van 13 procent in uren en 13 procent in omzet. Het aantal uren in de technische sector daalde met 11 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar en de omzet daalde ook met 11 procent.

Hoewel deze ontwikkeling positief lijkt, moet er wel opgemerkt worden dat de uren en omzet in periode 1 van 2009 al behoorlijk afnamen. Het aantal uitzenduren daalde met 21 procent en de uitzendomzet met 18 procent, ten opzichte van dezelfde periode in 2008. Nu in 2010 is er sprake van een nog verdere krimp.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer