Eén uniform keurmerk voor huisvesting arbeidsmigranten

0

Er komt één uniform keurmerk voor de kwaliteit van huisvesting van arbeidsmigranten. Dat hebben SNF en SKIA afgesproken in een convenant. Het samengaan van SKIA en SNF biedt meer duidelijkheid voor werkgevers die huisvesting voor hun buitenlandse werknemers organiseren en voor opdrachtgevers en overheden over het vaststellen van de kwaliteit van de huisvesting.

SKIA en SNF zeggen hiermee tegemoet te komen aan de wens van de markt en lokale overheden. SKIA ontstond doordat uitzendbureaus die de huisvesting goed hadden geregeld zich met een keurmerk positief wilden onderscheiden.

In de loop van de jaren heeft SKIA volgens voorzitter Nico Geerlings veel ervaring opgedaan met het controleren en registreren van huisvesting van arbeidsmigranten. Het SNF-keurmerk kan volgens hem met de kennis van SKIA een impuls geven aan de verdere ontwikkeling van het SNF-keurmerk.

Private huisvesters
In Nederland werken jaarlijks circa 400.000 arbeidsmigranten. Werkgevers zetten steeds vaker onafhankelijke private huisvesters in die zorgen voor tijdelijk onderdak. De huisvestingslocaties van de SNF-keurmerkhouders worden jaarlijks door een onafhankelijke instelling fysiek gecontroleerd op leefruimte, brandveiligheid, administratie en beheer, hygiëne, een minimum aantal sanitaire voorzieningen en kookgelegenheid. Voldoet de huisvesting niet, dan wordt de onderneming uit het register geschreven.


Bron: Stichting Normering Flexwonen

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer