Elevation Group: het succes van hyperniches

0

Maar liefst 69,8 procent groei in 2022. Het zijn indrukwekkende cijfer die Elevation Group over 2022 boekte. “Ook voor de markt is het nu duidelijk geworden dat recruitment echt een vak is”, zegt Jeroen Drenth in gesprek met Paul Poley.

Elevation Group bestaat uit diverse entiteiten, waaronder verschillende recruitment labels vallen binnen de IT zoals: Elevation Partners, Cluster, Searchlite en Layer. Evenals haar consultancy label The NextGen met meer dan 300 eigen IT-consultants. Namens Elevation Group vertelt Jeroen Drenth dat de spectaculaire ontwikkeling onder meer te danken is aan bewegingen op de markt in het algemeen. “Ook voor de markt is het nu duidelijk geworden dat recruitment echt een vak is. Zo zie je soms ook al functies als Corporate Recruitment Officer ontstaan, die meteen een plek aan de directietafel krijgen.”

Bekijk de beelden van de uitreiking van de award op het FleXevent aan Elevation Group

Focus

In het bijzonder voor Elevation Group geldt dat de focus op de klant en kandidaat heeft geleid tot de topgroei. “Wij werken met zogeheten hyperniches. Dat wil zeggen dat al onze recruitment consultants verantwoordelijk zijn voor één specialisme binnen de IT, zoals data engineering, en voor één bepaalde regio. Deze aanpak heeft tot gevolg dat zij veel contact hebben met klanten en kandidaten. En vooral veel kennis hebben van het specialisme en de markt in een bepaalde regio. Met deze kennis weten ze exact wat er speelt en kunnen ze de werving daar op een juiste manier op afstemmen. We zijn continu bezig met het anticiperen en het reageren op de verandering in de markt met als doel het altijd beschikbaar hebben van de juiste kandidaten voor de klant, dus ook de schaarse profielen.”

Prettige werkplek

Daarnaast investeert Elevation Group nadrukkelijk in een prettige werkplek. “We hebben, naast vestigingen in Den Bosch en Düsseldorf, een mooi kantoor in Amsterdam. Van daaruit is het fantastisch werken. We investeren op verschillende manieren in onze mensen. Bijvoorbeeld met goede arbeidsvoorwaarden maar we kijken ook naar het welzijn van onze collega’s. Dat doen we zowel voor het kantoorpersoneel als voor onze IT-consultants van The NextGen, voor hen organiseren we jaarlijks meer dan twintig events en bouwen we structureel aan onze IT-community. Ook dát heeft zeker een bijdrage aan onze groei geleverd.”

Ambities

Over de toekomst zegt Drenth ten slotte: “Door de krachten van de labels Elevation Partners, The NextGen en TNG Staffing onder één overkoepelend merk te bundelen, zal de Elevation Group zijn unieke propositie als full-service partner op gebied van IT staffing verder uitbouwen. Meer informatie over deze ontwikkelingen geven we op korte termijn.”

Deze award wordt gesponsord door AFAS. Hieronder legt Stefan Pool uit wat AFAS is en waarbij uitzendondernemers ondersteund kunnen worden.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer