Europeanen tegen vrouwenquota

0

De meerderheid van de Europeanen vindt de kwaliteiten van personeel belangrijker dan het geslacht. Zij zijn dan ook van mening dat bedrijven geen quota moeten hebben voor het aantal vrouwen dat zij aannemen.

Dit blijkt uit onderzoek van StepStone waaraan meer dan 7200 mensen uit acht Europese landen deelnamen.

Slechts één op drie deelnemers (34 procent) is een voorstander van quota voor het aantal mannen en vrouwen in een bedrijf. De resultaten in de Europese landen zijn redelijk gelijk. Maar er zijn wel verschillen. Bij onze zuiderburen in België zijn quota redelijk populair: 38 procent van de Belgen is er voorstander van, terwijl dat in Nederland 34 procent is. Ongeveer een vijfde van de Nederlandse bedrijven heeft al quota voor het aantal vrouwen in hun bedrijf, dat loopt ongeveer gelijk met de 19 procent in heel Europa. De Denen staan het meest negatief tegenover quota: 85 procent van hen is er tegen.
 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer