Groeiend FBD verbreedt werkterrein

0

Detacheerder van financieel personeel FBD heeft in de eerste helft van dit jaar de omzet met ruim 8% vergroot tot ruim € 4 miljoen. Het bedrijf verandert zijn naam van FBD Bankmensen in FBD. “Voornaamste reden voor de naamswijziging is de verbreding van de dienstverlening.”

De dienstverlening is eerder dit jaar al uitgebreid, wat mede de oorzaak is van de omzettoename van 8,2% tot € 4,05 miljoen. “We leveren nog steeds hoogopgeleide financieel specialisten, maar dit doen we niet meer alleen in de bankenwereld”, zegt Henk Kelder, algemeen directeur van FBD. Banken en verzekeraars blijven de belangrijkste klanten, maar andere sectoren worden wel steeds belangrijker. “Wij richten ons ook op compliance & privacy en finance & control. Dat vraagt om hoogwaardige specialisten in de financiële kolom, maar deze werken ook in andere sectoren”, aldus Kelder. “Onze klanten schakelen ons in voor projectmatige en tijdelijke vraagstukken. Voor de zorg hebben we recent zelf een controlframework ontwikkeld waarmee we zorginstellingen, zowel cure als care, helpen op het gebied van finance en control.”

Bankier van de toekomst

FBD zegt kritisch te zijn aan de poort. Dat komt omdat veel bankiers bij de grootbanken op straat zijn komen te staan vanwege reorganisaties. “Oud-bankmedewerkers hebben vaak veel kennis, maar bezitten niet noodzakelijk de juiste competenties. De ‘bankier van de toekomst’ is een persoon met ambitie die kan omgaan met verandering, klantgericht is en in zijn competenties heeft geïnvesteerd.”

Management uitgebreid

Met name om de groei in de zorg verder te bevorderen, is een aantal mensen aangetrokken. Onder hen is de nieuwe manager Business Development Frans Pouw, die voorheen onder meer werkte bij Deutsche Bank en Rabobank. Ervaren CFO Maarten Sanders is aangetrokken als directeur Finance & Control.

FBD is sinds 2000 actief in het detacheren van interim-professionals en -managers in finance. Het bedrijf biedt met een eigen academie ook opleidingsprogramma’s aan op verschillende niveaus.

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer