Twee op drie aanvragen perspectiefverklaring gehonoreerd

0

Uitzendkrachten en andere flexwerkers vragen steeds vaker een perspectiefverklaring aan, waarmee zij een hypotheek kunnen aanvragen. Tot en met juni van dit jaar werden bij Randstad (inclusief Tempo-Team en Yacht) 3.500 verklaringen aangevraagd. Ruim een op de drie is afgewezen.

De perspectiefverklaring werd vijf jaar geleden in het leven geroepen om flexwerkers meer uitzicht te geven op een hypotheek. Ze kunnen de verklaring aanvragen bij het uitzendbureau als zij daar minimaal een jaar werken en als het uitzendbureau gecertificeerd is door de Stichting Perspectiefverklaring. Die is vorig jaar opgericht op initiatief van Randstad, de Vereniging Eigen Huis en geldverstrekker Obvion. De stichting moet de kwaliteit van de verstrekte verklaringen waarborgen. De verklaring geeft de toekomstige mogelijkheden weer om een inkomen te vergaren.

Twee op drie aanvragers krijgt perspectiefverklaring

Vorig jaar was de verwachting dat ongeveer 10% van de 275.000 uitzendkrachten die langer dan een jaar bij hetzelfde uitzendbureau werken een perspectiefverklaring zouden aanvragen. Volgens Randstad is tot en met juni door 3.500 uitzendkrachten een aanvraag ingediend. Daarvan zijn er 2.200 gehonoreerd (63%). Vaak komt dat doordat de uitzendkracht nog geen jaar voor een en hetzelfde uitzendbureau werkt of omdat niet alle benodigde documenten tijdig werden aangeleverd. In 5% van de gevallen wordt de aanvraag afgewezen omdat er te weinig uitzicht is op een bestendig inkomen.

Met een perspectiefverklaring kan een hypotheek worden aangevraagd bij ABN Amro, Aegon, BLG Wonen, Florius, ING, Nationale-Nederlanden, Obvion, Rabobank, RegioBank, SNS en Delta Lloyd.

Bron: Kop-munt.nl

Lees ook: Perspectiefverklaring standaard voor hypotheek uitzendkrachten

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer