Herstel uitzendbranche zet door

0

Het herstel in de uitzendbranche zet door. Dat liet de bond voor uitzendondernemingen ABU dinsdag weten.

De ABU constateerde dat van 29 maart tot en met 25 april de omzet in de uitzendbranche met 3 procent afnam ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het aantal gewerkte uren daalde met 1 procent.

Het optimisme van de ABU is vooral gericht op de industriële sector. Daar nam de omzet met 14 procent toe en het aantal gewerkte uren met 13 procent. Het is de tweede periode op rij dat de sector groei vertoont, na een lange tijd van krimp.

In de overige sectoren was er sprake van lagere cijfers. In de medische sector daalde zowel de omzet als het aantal gewerkte uren met 13 procent. De administratieve sector liet een daling van 15 procent in zowel uren als in de omzet zien. Ook in de technische sector was er sprake van krimp. Daar daalden het aantal gewerkte uren en de omzet allebei met 3 procent.
 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer