1 procent loonsverhoging uitzendkrachten

2

Uitzendkrachten kunnen per 5 juli 2010 rekenen op een loonsverhoging van 1 procent. Daarnaast krijgen zij per 3 januari 2011 een loonsverhoging van 0,5 procent.

Op 3 mei zijn de ABU, FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond, De Unie en LBV het daar over eens geworden.

Vanwege de algemeenverbindendverklaring van de CAO voor Uitzendkrachten zijn deze afspraken van toepassing op nagenoeg de meeste uitzendondernemingen. De laatste loonsverhoging uit de cao voor uitzendkrachten dateert van 1 juli 2008.

In de cao voor uitzendkrachten is bepaald dat partijen ieder jaar vóór 1 juli overleggen over de loonsverhoging per die datum. De hoogte van de loonsverhoging wordt mede bepaald door de gemiddelde verhoging van cao-lonen in voor de uitzendbranche relevante sectoren.

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

2 reacties

  1. per 01-07 krijgt het vaste personeel 1% verhoging. Wanneer er 5 periodes (ABU marktmonitor) van x% groei zijn dan nog eens 1,5%

Reageer